Home Externe opslag
22 | 08 | 2019
Externe opslag Afdrukken E-mail
Externe opslag:

1. Externe harde schijven:
 
Dit zijn in feite gewoon de harde schijven die ingebouwd worden in een laptop die men in een behuizing geplaatst heeft en vervolgens via USB kunnen aangesloten worden op een computer.  Deze zijn beschikbaar in diverse capaciteiten van data opslag gaande van 500 Gb, 1 Tb enz..
Merk op dat deze schijven niet onverwoestbaar zijn en ook stuk kunnen gaan, dus plaats belangrijke data steeds op 2 plaatsen !

2. Fileservers of NAS:
 
Als NAS verdelen en configureren en installeren we de NAS systemen van het merk Synology.  
De nr 1 in NAS.  Via hun NAS-selector kun je op een eenvoudige wijze uw keuze maken of neem contact met ons op en we stellen een NAS op maat gemaakt voor u voor.

In 2015 de tweakers Award, merk op op de eerste 5 plaatsen NAS systemen van Synology.

In deze NAS stations plaatsen we harde schijven van het merk Western Digital.  Western Digital heeft harde schijven in hun gamma die speciaal ontworpen zijn voor NAS stations.

Voor een hoge betrouwbaarheid adviseren we ook om het NAS-station aan te sluiten op een UPS systeem zodat bij een elektriciteits uitval het NAS-systeem op een ordentelijke wijze kan afgesloten worden.
Ook is het best voor te kiezen voor een NAS met 2 harde schijven die in Raid 1 geplaatst worden.

 

3. Cloud opslag:
 
Hier hebben we diverse mogelijkheden zoals Google drive, Microsoft Onedrive, Dropbox enz..  Sommige met een beperking aan capaciteit van data die men erop kan plaatsen.
Wanneer men een Office 365 abonnement van Microsoft heeft is er Onedrive ruimte in voorzien.
Ook kan men aan eigen "Cloud" opslag doen door een bovenvermelde NAS te configureren zodat deze via het internet bereikbaar is.
 
  

Actuele prijzen en voorraad via onze Selexion-website:

 
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ______________________________________________________

De prijzen en configuratie van NAS-systemen staan momenteel nog niet vermeld op onze page.selexion.be site.  Wenst u hiervoor een prijs, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.


Volg zeker www.selexion.be/page-computers voor meer info.
 

 

Laatst aangepast op woensdag, 21 oktober 2015 20:50