Home Laptops
22 | 08 | 2019
Laptops Afdrukken E-mail
We hebben courant een 20 tal types op voorraad van de volgende A-merken: HP - Acer - Lenovo - Asus.
 
Een 5-tal types hiervan dekken de méést courante behoeften af, dit zijn onze toppers, voordeel is dat we méér voorraad hebben.
 
TIP: kun je niet kiezen tussen tablet, touchscreen en gewone portabel?  Diverse merken brengen toestellen op de markt die voorzien zijn van touchscreen en waar het scherm volledig omgedraaid kan worden, neem je tijd om dat eens rustig uit te testen in de winkel, we hebben alvast vele tientallen tevreden gebruikers hierop.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Een Intel Core i3 processor is ideaal voor tekstverwerking en te surfen. Voor gevorderden of het zwaardere werk is een Intel Core i5 of i7 beter geschikt. Wie mobiel werkt, wil geen al te groot scherm: met een 13,3 à 15,6 inch bent u goed af. Voor thuiswerk is 15,6 à 17,3 inch aan te raden.
 
Kies het juiste interne geheugen conform uw gebruik. Standaard is 4 GB voldoende, werkt u echter intensief met foto’s, bekijkt u vaak video’s of speelt u dikwijls games, dan raden wij 8 GB aan.
 
Wilt u grafisch krachtige games spelen op uw laptop dan raden we u een aparte grafische kaart aan. De on-board Intel grafische kaart is wel al krachtig, maar met een extra ATI of Nvidia grafische kaart zullen de nieuwe games vloeiender gespeeld worden.
 
Bemerk dat er veel draagbare computers niet meer beschikken over een DVD-RW station, u kan wel een extern station aankopen mocht u dit nog willen.
 
Moderne laptops hebben meestal een 6-cell batterij aan boord, hiermee kan u - in combinatie met een Intel processor - een 5 tal uur werken; er bestaan ook laptops met een 6-of 8-cell batterij.
 
Bij de nieuwste laptops zit ook meestal een SSD harde schijf in, dit is een harde schijf zonder bewegende delen die werkt op het USB-stick principe (flash). Uw computer zal sneller opstarten en vlotter reageren. Bemerk wel dat de opslagcapaciteit meestal rond de 128 of 256 GB zal schommelen, tenzij er nog een gewone hard disk bijgebouwd zit.
 
De resolutie van uw scherm is ook belangrijk. Er bestaan laptops met HD en full HD-schermen: een full HD-scherm heeft meer pixels en heeft hierdoor een hogere resolutie. Alles oogt scherper en meer pixels betekent ook meer werkruimte.
 
De laptopfabrikanten integreren ook vaker touch-schermen in de laptops. Deze zijn - in combinatie met Windows 10- een meerwaarde; u kan bepaalde modellen ook omvouwen tot een tablet (door het scherm te kantelen).
 
Windows is het bekendste, of meest gebruikte, besturingssysteem. Terwijl vroeger OSX van Apple bekend stond voor zijn gebruiksgemak, is dat met Windows 10 heel sterk verbeterd. Het is dus eerder een kwestie van voorkeur en gewoonte. Wie altijd gewerkt heeft met Windows, zal niet snel geneigd zijn om OS X aan te leren. Op een Apple computer kan u Windows installeren, omgekeerd lukt niet.

TIP: Voor een kleine kostprijs worden deze toestellen ook aan huis geleverd en geinstalleerd.
 
Actuele prijzen en voorraad via onze Selexion-website: 
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ______________________________________________________

Volg zeker www.selexion.be/page-computers voor meer info.
 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 26 september 2017 16:02