Software Afdrukken
 

Software:
hierin hebben we diverse categorieen.
Hieronder zijn de bijzonderste vermeld.


Besturingssysteem:
Besturingssysteem is de software die zorgt dat je op een eenvoudige manier kan werken met de computer.  Deze software zet de opdrachten die je geeft aan de computer om naar voor de computer begrijpbare taal.  De belangrijkste en grootste fabrikant hierin is Microsoft die 'Windows" ontworpen heeft, vervolgens hebben we Apple die Ios ontwikkeld heeft en dan hebben we nog voor de techneuten Linux met zijn diverse distributies.
- Windows: momenteel (09/15) in versie 10.  Hierin hebben we diverse types waaronder de Home editie de versie is voor particulier gebruik, de Pro editie voor bedrijven gebruikt wordt.
Voor bedrijven of kleine zelfstandigen geven we het advies voor de Pro editie te kiezen en dit voor eventuele latere uitbreidingen zoals een server, enz....
Standaard zijn nieuwe computers voorzien van een WIndows licensie, enkel wanneer men een computer wenst te veranderen van besturingssysteem moet men deze apart aanschaffen.


Office paketten:
Het populairste en meest verspreidde is het officepakket die Microsoft ontworpen heeft.  Ook hierin hebben we diverse versies.  Microsoft brengt ook een versie op de markt op abonnementsbasis namelijk Office 365, met dit abonnement heeft men het voordeel dat men steeds de laatste versie van het officepakket heeft.  Ook is het mogelijk met office 365 om dit te gebruiken op een tablet en op meerdere toestellen.
Richtprijs (08/2015):
- Office thuisgebruik en student: 139,00 € voor 1 pc.
- Office 365 personal: 69,99 €/jaar voor 1 pc en 1 tablet.
Voor kleine bedrijven die niet instappen op het Office 365 verhaal is er office thuisgebruik en zelfstandigen dit pakket bevat het mailprogramma "Outlook".  Richtprijs (08/2015): 269,00 Euro/btw in.

Een tendens die er ook is, is om Microsoft Office "gratis" of voor een kleine prijs ter beschikking te stellen via het onderwijs.  Voor de studenten geven we het advies voor hiervoor in de school te informeren.
Een alternatief is Libreoffice of Openoffice, dit zijn gratis varianten van office.

Als alternatief is er ook de mogelijkheid om Microsoft Office online te gebruiken. Vb. Word online

Virusscanners:
In de virusscanners heeft men de keuze tussen een "gratis" pakket of een "betalend" pakket.  Bij de gratis versies heeft men de standaard virusscanner die Microsoft voorziet (Defender, Securitty Essentials).  Avast beschikt ook over een uitstekende "gratis" virusscanner.
Bij de betalende virusscanners adviseren we Norton, met deze virusscanner hebben we reeds vele jaren ervaring. Norton Security is beschikbaar in versies voor op 1 computer te installeren of voor op meerdere computers te installeren, al of niet met de mogelijkheid tot "backuppen".


Grafische software:
Bij de grafische software is nog steeds het toonaangevende pakket "Photoshop".   Photoshop essentials is voor velen een waardig alternatief gezien de kostprijs van Photoshop, ook daar is de tendens voor op abonnementsbasis te gaan werken.
Een gratis alternatief is "Gimp"

Backup software:

Actuele prijzen en voorraad via onze Selexion-website:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ______________________________________________________

Volg zeker www.selexion.be/page-computers voor meer info.

 

Laatst aangepast op woensdag, 21 oktober 2015 20:52